Proč píšu pro vegany?

Jak být zdravým veganem? POŘÁD čtu o jídle, jeho přípravě, o vybavení kuchyně, sleduji tv pořady renomovaných šéfkuchařů, čtu jejich blogy a kupuji jejich knihy. Proč? Protože miluji jídlo, miluji vaření a také následnou konzumaci. A v obchodech čtu jídlo – tedy jeho složení, jevím se a sleduji, jak lidé podléhají cenovým akcím bez ohledu na...

Kdo je to vegan a co je to veganství

Kdo je to vegan a co je to veganství. Na rozdíl od vtipu, podle kterého je slovo vegetarián v indiánském jazyce označením pro špatného lovce, dá se říci, že Indie je opravdovou kolébkou vegetariánů. Tam je kráva posvátné zvíře a mléko je považováno za přirozeně (sladkou) sattvickou potravinu. Myslí se tím ČERSTVÉ mléko. (Slovo Sattva vyjadřuje...

Co by měl vegan vědět o jídle

Co vegan jí, co nejí, co by měl a co by neměl: Veganem ANO, ALE musí se to umět! A slovo umět znamená: mít dovednost, znalost, znát, ovládat, dovést. Je příbuzné se slovem umění. Být opravdovým veganem znamená mít dostatek informací, znalostí i dovedností. A to z jediného prostého důvodu – pro zachování zdraví. Nestačí ze...

Pitný režim může být i krásný :)

Není voda jako voda… Pár svěžích plátků, lístků, bobulí a neodoláte! citrusy patří k létu a jahody mu také sluší. Bylinky dodávají luxusní chuť, proto neváhejte, krájejte, míchejte, a pijte, pijte, pijte!      

Ani mravenci to nežerou!

…a vy to dáváte svým dětem? Čtěte více ZDE

3D tiskárna místo trouby

Tak, a je to tady! Bankovky sice tisknout doma nelze, ale jídlo už pomalu ano 🙂 Zdravé, chutné, krásne… Budoucnost – 3D tiskárna místo trouby? To musíte vidět! Konečně jídlo z tiskárny!

Proč je lepek nepřítel

    Lepek může být příčinou únavy Důvodem mohou být prozánětlivé vlastnosti lepku Protein v glutenu (lepku) je velice podobný látce, která je v mozku součástí struktury membrány neuronů Glutaman sodný je derivátem glutenu (lepku) Lepek je ve své podstatě lepkavá (proto se mu říká lepek), mazlavá, průhledná látka, která obaluje molekuly Konzumace bezlepkové stravy pomáhá tělu k...

Jak vařit bez lepku

Jak vařit bez lepku                        Bezlepková dieta se jeví jako tvrdý oříšek. Rozhodně to není žádná sranda, ale může to být záležitost poměrně jednoduchá, a dokonce i hravá. Vlastně vůbec jako dieta vypadat nemusí. ALE chce to změnu. Poměrně zásadní. Co vy na to? Bezlepková...

Meditace pro chuťové pohárky

Umíte si představit, že vaše chuťové pohárky meditují? Zde vám předkládám pokrm, který navodí ve vašich ústech naprostou harmonii a v žaludku požitek podobný satori. Salát – křupavá svěží harmonie zelených tónů Křupe pružně, nikoliv tvrdě jako třeba mrkev, ani křehce jako jablko, ale lehce, jako křupnutí hráškové kuličky. Jistě, hrášek v tom je, ale naprosto stejným...

Medvědí česnek plný vitaminů a energie – jak ho ale neznáte

Příroda v detailu skrývá umělecká díla.  Makro fotografie nám může tyto úžasné obrazy přiblížit. To by jeden nevěřil… Medvědí česnek se ojevuje i ve vysoké gastronomii, díky své delikátní jemně česnekové chuti.  Co to je, o čem to je a vůbec, to vše naleznete ve wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesnek_medv%C4%9Bd%C3%AD. Co tam ale nenajdete, to je fantaskní struktura jeho květu,...