Vegie - BEZ MASA 

Objevte tajemství chytrého vaření - je to snazší, než myslíte 🙂

Čeká vás kreativita, chuť a zábava, a také voňavé koření, jenž patří k vaření

Voňavá Indie

Nechte opojit své smysly voňavým kořením

 MENU:

  1. Dhal - typická jemně kořeněná čočková polévka 
  2. Základní rýžový pilav s hráškem a rozinkami
  3. Zeleninové kari s tofu
  4. Jablečné čatní
  5. Rýžový pudink se šafránem
  6. Čaj dáta masala s mandlovým mlékem

Barevné Maroko

Ochutnejte pohádkový svět orientu

 MENU:

  1. Tabouleh z bulguru se spoustou voňavé petrželky
  2. Hummus z cizrny
  3. Baba ganush z pečeného lilku a sezamové pasty tahini
  4. Nadýchaný kuskus se šťavnatou směsí dušené zeleniny, datlí a tofu
  5. A neodmyslitelný arabský čaj s čerstvou mátou

Polévky I.

Jak babičky říkávaly, polévka je grunt, ale my víme, že to může být jak sametový krém, tak voňavá exotika. Po tomto kurzu budete všude vyprávět o dýňovém či mrkvovém krému.

 MENU:

  1. Brokolicovo květákový krém s opraženými oříšky

  2. Thajská polévka s lahodným kokosovým mlékem

  3. Hustá a sytá zeleninová polévka z červené čočky s rajčaty

  4. Lahůdkový mrkvový krém s ozvěnou pikantního čerstvého zázvoru 

  5. Jemný fazolový krém s hlívou ústřičnou

  6. Lehká zeleninová polévka s bylinkovými nočky

Řecká kuchyně

Variace typických řeckých pokrmů, jako připomínka letní dovolené

 MENU:

  1. Salát choriatiki s fetou
  2. Musaka z lilku, pečených paprik a cizrny
  3. Suvlaki ze sýra haloumi a žampionů
  4. Skordalia - bramborové pyré s olivovým olejem a pořádnou porcí česneku
  5. Neodmyslitelné tzatziki z bílého jogurtu

Italská kuchyně

Svěží středomořské variace

 MENU:

  1. Capresse z cherry rajčátek a třešňové mozzarelly
  2. Kořeněná rajčatová polévka pro náročné
  3. Čerstvě připravené bramborové noky s listovým špenátem a oříšky
  4. Čerstvě připravené amarantové tagliatelle s dýňovým pestem
  5. Sladká tečka: sametově jemné tiramisu 

 

Polévky II.

Další díl Vašeho oblíbeného kurzu Polévky, tentokrát s netradičními zavářkami. 

 MENU:

  1. Boršč s červenými fazolemi

  2. Kukuřičný krém s čerstvým fenyklem, muškátovým oříškem a lískovými jádry

  3. Hráškový krém s mátou a ztraceným vejcem

  4. Hustá rajčatová polévka s polentovými krutonky

  5. Indická čočková polévka - dhal - s hořčičným semínkem a římským kmínem

  6. Česnečka s pohankovými knedlíčky

5x brambory

Obyčejné, snadno dostupné, ale nedoceněné

 MENU:

  1. Sametový bramborový krém s muškátovým oříškem a houbovými chipsy

  2. Křupavé pečené bramborové „polštářky“

  3. Rösti s bylinkovo-jogurtovým dipem

  4. Střapatá nastavovaná kaše s parmazánem

  5. Francouzské brambory  jinak - se žampiony

Venkov na talíři

Prosté suroviny - luxusní pokrmy. Zjistíte, jak je vykouzlit z prostých „venkovských“ surovin: 

 LUXUSNÍ MENU:

  1. Hráškový krém s čerstvou mátou

  2. Pikantní fazolová směs s dýní

  3. Malé brambůrky pečené v soli

  4. Žampiony portobello plněné pohankovou směsí,

  5. Sladká tečka - lahůdkový dezert z pečených jablíček s medovým tvarohovým dipem 

Česká kuchyně jinak

Hezky česky - jak to neznáte

 MENU:

  1. Tradiční bramboračka trochu netradičně
  2. Úžasná svíčková s hlívy ústřičné
  3. Jako příloha - kukuřičná polenta
  4. Brambory pečené s jablky a sušenými švestkami  na rozmarýnu
  5. Teplá sladká tečka -  tvarohovo jáhlové mini-knedlíčky se skořicí
  • KDE
    U vás doma, nebo na vámi určeném místě
  • V KOLIK
    Dle domluvy - možný termín je dopoledne i večer nebo o víkendu
  • JAK DLOUHO kurz trvá
    cca 3 hodiny
  • Mohu kurz koupit jako dárek?
    ANO, stačí napsat do emailu pro koho a dárkový poukaz obdržíte elektronicky nejpozději do dvou dnů
  • Jsou suroviny na vaření v ceně kurzu?
    Ano
  • Potřebuji něco připravit?
    Zástěru, utěrky a dobrou náladu 🙂
  • Dostanu recepty na připravovaná jídla?
    ANO, dostanete je emailem
  • Mohu zaplatit hotově na místě před konáním kurzu?
    NE, platí se předem kartou nebo převodem Po zaplacení dostanete emailem potvrzení rezervace termínu a další informce

* * * * * * * * * * * 

!!!

O prázdninách lze objednat pouze

jako individuální kurz ve studiu nebo u vás doma