Vegie - BEZ MASA
Objevte tajemství chytrého vaření - je to snazší, než myslíte 🙂
Čeká vás kreativita, chuť a zábava, a také voňavé koření, jenž patří k vaření
Voňavá Indie
Nechte opojit své smysly voňavým kořením
MENU:
- Dhal - typická jemně kořeněná čočková polévka
- Základní rýžový pilav s hráškem a rozinkami
- Zeleninové kari s tofu
- Jablečné čatní
- Rýžový pudink se šafránem
- Čaj dáta masala s mandlovým mlékem
Barevné Maroko
Ochutnejte pohádkový svět orientu
MENU:
- Tabouleh z bulguru se spoustou voňavé petrželky
- Hummus z cizrny
- Baba ganush z pečeného lilku a sezamové pasty tahini
- Nadýchaný kuskus se šťavnatou směsí dušené zeleniny, datlí a tofu
- A neodmyslitelný arabský čaj s čerstvou mátou
Polévky I.
Jak babičky říkávaly, polévka je grunt, ale my víme, že to může být jak sametový krém, tak voňavá exotika. Po tomto kurzu budete všude vyprávět o dýňovém či mrkvovém krému.
MENU:
-
Brokolicovo květákový krém s opraženými oříšky
-
Thajská polévka s lahodným kokosovým mlékem
-
Hustá a sytá zeleninová polévka z červené čočky s rajčaty
-
Lahůdkový mrkvový krém s ozvěnou pikantního čerstvého zázvoru
-
Jemný fazolový krém s hlívou ústřičnou
-
Lehká zeleninová polévka s bylinkovými nočky
Řecká kuchyně
Variace typických řeckých pokrmů, jako připomínka letní dovolené
MENU:
- Salát choriatiki s fetou
- Musaka z lilku, pečených paprik a cizrny
- Suvlaki ze sýra haloumi a žampionů
- Skordalia - bramborové pyré s olivovým olejem a pořádnou porcí česneku
- Neodmyslitelné tzatziki z bílého jogurtu
Italská kuchyně
Svěží středomořské variace
MENU:
- Capresse z cherry rajčátek a třešňové mozzarelly
- Kořeněná rajčatová polévka pro náročné
- Čerstvě připravené bramborové noky s listovým špenátem a oříšky
- Čerstvě připravené amarantové tagliatelle s dýňovým pestem
- Sladká tečka: sametově jemné tiramisu
Polévky II.
Další díl Vašeho oblíbeného kurzu Polévky, tentokrát s netradičními zavářkami.
MENU:
-
Boršč s červenými fazolemi
-
Kukuřičný krém s čerstvým fenyklem, muškátovým oříškem a lískovými jádry
-
Hráškový krém s mátou a ztraceným vejcem
-
Hustá rajčatová polévka s polentovými krutonky
-
Indická čočková polévka - dhal - s hořčičným semínkem a římským kmínem
-
Česnečka s pohankovými knedlíčky
5x brambory
Obyčejné, snadno dostupné, ale nedoceněné
MENU:
-
Sametový bramborový krém s muškátovým oříškem a houbovými chipsy
-
Křupavé pečené bramborové „polštářky“
-
Rösti s bylinkovo-jogurtovým dipem
-
Střapatá nastavovaná kaše s parmazánem
-
Francouzské brambory jinak - se žampiony
Venkov na talíři
Prosté suroviny - luxusní pokrmy. Zjistíte, jak je vykouzlit z prostých „venkovských“ surovin:
LUXUSNÍ MENU:
-
Hráškový krém s čerstvou mátou
-
Pikantní fazolová směs s dýní
-
Malé brambůrky pečené v soli
-
Žampiony portobello plněné pohankovou směsí,
-
Sladká tečka - lahůdkový dezert z pečených jablíček s medovým tvarohovým dipem
Česká kuchyně jinak
Hezky česky - jak to neznáte
MENU:
- Tradiční bramboračka trochu netradičně
- Úžasná svíčková s hlívy ústřičné
- Jako příloha - kukuřičná polenta
- Brambory pečené s jablky a sušenými švestkami na rozmarýnu
- Teplá sladká tečka - tvarohovo jáhlové mini-knedlíčky se skořicí
- KDEU vás doma, nebo na vámi určeném místě
- V KOLIKDle domluvy - možný termín je dopoledne i večer nebo o víkendu
- JAK DLOUHO kurz trvácca 3 hodiny
- Mohu kurz koupit jako dárek?ANO, stačí napsat do emailu pro koho a dárkový poukaz obdržíte elektronicky nejpozději do dvou dnů
- Jsou suroviny na vaření v ceně kurzu?Ano
- Potřebuji něco připravit?Zástěru, utěrky a dobrou náladu 🙂
- Dostanu recepty na připravovaná jídla?ANO, dostanete je emailem
- Mohu zaplatit hotově na místě před konáním kurzu?NE, platí se předem kartou nebo převodem Po zaplacení dostanete emailem potvrzení rezervace termínu a další informce
* * * * * * * * * * *
!!!
O prázdninách lze objednat pouze
jako individuální kurz ve studiu nebo u vás doma