Jak vařit bez lepku
Bezlepková dieta se jeví jako tvrdý oříšek. Rozhodně to není žádná sranda, ale může to být záležitost poměrně jednoduchá, a dokonce i hravá. Vlastně vůbec jako dieta vypadat nemusí. ALE chce to změnu. Poměrně zásadní. Co vy na to?
Bezlepková dieta se při prvním pohledu může jevit jako nesmírná otrava. Z pohledu standartního stravování se může jevit dokonce jako nudná. A také finančně náročná. Pokusme se na ní pohlédnout jako na VÝZVU, a najednou se začnou otevírat nové obzory možností. Lidé, kteří celiakií a alergií na lepek či „jenom“ jeho nesnášenlivostí netrpí, nejsou motivováni pídit se po nových variantách a možnostech. Ale ti, co musí, ti hledají.
Když jsem budovala svoji Školu vaření, začala jsem se tímto fenoménem intenzivně zabývat a shledala jsem snahu o napodobování běžného jídelníčku poněkud složitou a také finančně nevýhodnou. Protože se o stravování – zejména o jeho zdravotní dopady – zajímám již déle než dvě desetiletí, není pro mne strava bez lepku neznámá. I proto VŠECHNY naše kurzy jsou bez lepku.
Místo používání bezlepkových směsí, používáme výhradně přirozeně bezlepkové suroviny, výsledkem jsou nové variace a nové kombinace chutných jídel, které bez výhrad, a navíc s chutí, konzumují i členové rodiny, kteří tuto dietu dodržovat nemusí. Stále experimentuji a zkouším nové a nové recepty, se kterými se můžete v mých kurzech setkat.
Ukážu vám, jak z přirozeně bezlepkových surovin připravit krémové polévky, luxusní polentu, úžasná jídla z hub, bramborové pochoutky, a to vše tak, že i rodina s jediným celiatikem může pro všechny vařit bezlepkově, aniž by se zbytek rodiny cítil omezován. Kromě toho nic nesmažíme, a v případě masa, toto připravujeme velmi šetrnými způsoby – nikoliv opékáním na rozpáleném tuku.
Naučte se nové metody, poznejte neobvyklé suroviny, i netradiční kombinace tradičních surovin. Naučte se připravovat báječné pochoutky, kreativní dezerty, a to vše bez lepku. Zkuste, rozhodně neolitujete :))
Více o vaření bez lepku se dozvíte v mém článku v časopisu Maminka: